USA: Billy Graham og Gaither
Folk, kultur og musikk

Avreisedato

21.05.2019

Varighet

11 dager

Pris fra

27 950,-

USA: Billy Graham og Gaither

En ny og spennende tur med utgangspunkt i Billy Graham sitt liv og virke. Besøk på Library, Billy Graham museum i Charlotte. Vi legger også turen innom Asheville, hvor Billy Graham trainingcenter ligger. I tillegg 3 dagers konserthelg på Gaither Familyfest i Gatlinburg

Høydepunkter på turen

 • Billy Graham Library - museum i Charlotte, North Carolina. En vandring i hans liv og virke
 • Besøke Billy Graham Trainingcenter i Asheville og synge i den nydelige fjellkirken
 • Kjøre over fjellet til Gatlinburg og delta på Bill Gaithers familyfest i 3 dager
 • Artister fra homecoming miljøet deltar som Gaither Vocalband. Lynda Randle, Booth Brothers, David Phelps og mange fler
 • Etter konserthelgen går turen videre til Nashville hvor vi skal bo på det flotte og spesielle hotellet Gaylord Opryland. Dette hotellet ligger ved siden av grand Ole Opry, som er Country sangens kjente konsertarena. Du finner også det store handlesenteret Opry Mills i gangavstand fra hotellet. Vi besøker også Bridge Ministry (kirken for byens hjemløse, under Jefferson Bridge)
 • Og mye mer!
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

Tirsdag 21. mai - Reisedag

Vi reiser fra Norge med KLM sitt morgenfly via Amsterdam til USA. Det er mulig å reise fra flere nærflyplasser. Gruppen samles i Amsterdam, og reiser sammen videre til Detroit og så til Charlotte, hvor vi lander 15.45 lokal tid. Gruppen blir hentet på flyplassen og kjørt til vårt gode hotell Drury Inn and Suites Arrowood. Her skal vi bo 2 netter.

Dag 2

Onsdag 22. mai - Billy Graham Library

Gruppen besøker Billy Graham museum, og får der guidet omvisning på formiddagen.

Ved siden av Library ligger også Billy Grahams barndomshjem, deler av dette er også åpent for publikum. I den nydelige hagen finner du graven til Ruth og Billy Graham. Vi kjøper lunsj enkeltvis i den koselige restauranten på Library.

Etter lunsj kjører bussen tilbake til hotellet, og videre til Outlet, hvor de som ønsker det, kan handle. En Outlet er et butikkområdet der hvert merke har sin egen butikk og varene selges til reduserte priser.

På hotellet vårt finner du badebasseng både ute og inne. På rommene som er store og fine er der kaffi/Tea koker, og kjøleskap. Så de som ønsker å slappe av i stedet for å bli med på outlet har gode muligheter til det.

Dag 3

​ Torsdag 23. mai - Billy Graham Retreat Senter - The Cove

Etter frokost reiser gruppen videre opp i fjellene til Asheville. Her får en omvisning i kirken og retreatsenteret som Graham bygget opp. Et naturrikt område med flotte fjell og skoger. Vi skal også besøke den koselige byen Asheville, hvor du også vil få tid på egen hånd til å rusle rundt. Vi sover denne natten i Asheville.

Dag 4

Fredag til Søndag, 24. mai - 26.mai - Gaither Family Fest i Gatlinburg

Turen fortsetter til den vesle byen Gatlinburg ved foten av Smoky Mountains Nasjonalpark. Gruppen skal bo veldig sentralt i den lille byen, i gangavstand til Convention centeret hvor konsertene holdes. Hotellet heter Glenstone Lodge. Gatlinburg er en av USA sine mest berømte ferieplasser, derfor finner du mange attraksjoner i form av museer, restauranter, butikker og turløyper. Du kan også kjøre heis opp i fjellene og se på den fantastiske utsikten over nasjonalparken. Det kan også godt være at du får oppleve noe av dyrelivet i nasjonalparken. Noen i gruppen forrige mai fikk se en brun bjørn vandre rundt i byen.

Vi spiser felles middag hver dag før konsertene i Convention centeret. Grupper som skal synge i løpet av helgen: Gaither Vocal Band, Lynda Randle, The Martens, Booth Brothers, David Phelps med flere. Der er 2 konserter både lørdag og søndag.

På søndag etter formiddagskonserten kjører bussen oss til Pigion Forge for å besøke Titanic museet. Pigion Forge ligger ca 15 minutter fra Gatlinburg.


Dag 5

Mandag, 27.mai - Nashville

Etter frokost sjekker gruppen ut og turen går mot Nashville. På veien skal vi stoppe i Pigion Forge på den kjente Stages West, hvor du kan finne alt av Boots, skjorter, vester, vesker og lær med Country snitt.

Vi ankommer Nashville tidlig ettermiddag og sjekker inn på vårt unike hotell Gaylord Opryland Resort, som ligger i utkanten av Nashville på Opryland. Hotellet har mange kafeer, butikker, og til og med en båtbane innendørs som du kan følge. Grand Ole Opry ligger like ved siden av hotellet. Opry Mills handlesenter ligger også i gangavstand. Du kan også finne Willy Nelson museet like i nærheten.

Gruppen skal bo på dette hotellet i 3 netter. Bussen vil ta gruppen inn til sentrum av byen hvor en kan gå omkring i Broadway-området, hvor du finner levende countrymusikk på hvert hjørne.

Dag 6

Tirsdag, 28. mai - Franklin, Nashville - Bridge Ministery

Turen går i dag til den vesle byen Franklin som ligger et stykke utenfor Nashville. I dette området bor mange av «artistene», i tillegg finner du i dette området flere musikkstudio. Reiselederne sang også sin siste CD inn i et studio ikke langt herfra, de vil fortelle mer om dette på turen.

Om kvelden skal gruppen delta under Jefferson Bridge på en Gudstjeneste for byens hjemløse. Vi får oppgaver med å dele ut mat, klær og andre varer. I tillegg får vi oppleve flott sang, musikk og forkynnelse. Candy Hemphill Christmas og hennes mann har drevet dette flotte arbeidet i over 10 år, og det kan være opptil 600 som kommer til Gudstjenesten. Vi skal møte opp klokken 17.00 og være med og hjelpe til med praktisk arbeid. I tillegg blir det gitt anledning å få støtte dette arbeidet med en pengegave som reiselederne samler inn.

Dag 7

Onsdag, 29. mai - Nashville

Du får tid på egenhånd på Opryland hotell og området før vi kjører til sentrum. Gruppen spiser avslutningsmiddag på ACME i Broadway.

Dag 8

Torsdag, 30. mai - Hjemreise

Etter frokost pakker gruppen og sjekker ut. Klokken 12.00 er det bussavgang til Nashville Internasjonale Airport, som ligger ca 10 minutt fra hotellet. Gruppen skal fly via Minneapolis og Amsterdam til Norge. Vi lander i Norge fredag 31. mai om morgenen.

Priser og betingelser

Pris fra 27 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 6350

Tillegg fra Stavanger/Kristiansand eller Bergen kr. 800,-

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybillett Oslo - USA t/r (inkl. flyavgift kr. 3290,- pr. sept-18, kan bli endret)
 • Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost på oppsatt hotell
 • 1 lunsj
 • 3 middager i Gatlinburg og 1 middag i Nashville 
 • Gaither Familyfest billettpass
 • Titanic museum
 • Billy Graham Library og The Cove  
 • Rundreise med buss etter oppsatt program
 • Sightseeing og inngangsbilletter i henhold til program
 • Lokal reiseleder
 • Norsk reiseledertjeneste.


Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • ESTA visum USD 14
 • Tips til sjåfør og hotellbetjening ca. 100 USD
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
21. mai 2019Oslo-Amsterdam06300830KL1140
21 mai 2019Amsterdam - Detroit09201133KL133
21.mai 2019Detroit - Charlotte13551544KL1304
30.mai 2019Nashville - Minneapolis12001414KL373
30.mai 2019Minneapolis - Amsterdam15000555+1 (31.05.19)KL656
31.mai 2019Amsterdam - Oslo07000845KL1141
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreise, belastes et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 51 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 50 dager og 31 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 30 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100 % av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Fra den 12. januar 2009 må alle reisende til eller via USA søke om elektronisk innreisetillatelse (ESTA) på forhånd. Dette koster USD 14 pr person (f.o.m. 8.september 2010).

  Dette gjøres over internett senest 72 timer før avreise, men vi anbefaler å gjøre dette med en gang reisen er bestilt slik at man har tid til å ordne opp i eventuelle avslag. ESTA godkjennelsen søkes på denne nettsiden: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/...

  Husk også at dere må ha de nyere elektroniske passene (altså maskinskrevet og ikke håndskrevet).
  Denne reisen krever at ditt pass er gyldig i minimum 6 måneder etter planlagt hjemreise. Vennligst sjekk dette i god tid før avreise.

  Det er viktig at dere har gyldig reise- og avbestillingsforsikring for hele reisen.