Sykkeltur i Bibelens land
Opplevelsesrik og spennende

Avreisedato

09.03.2019

Varighet

8 dager

Pris fra

23 450,-

Sykkeltur i Bibelens land

Bli med og sykle i Galileas fjellområder, på Karmel, gjennom skogen på Jerusalems høyder og i Judeaørkenen langs den gamle kamelruten! Opplev området der Jesu virket fra sykkelsetet!

Vanskelighetsgrad: Singletracks, eller stiene vi sykler på, er for middels gode syklister. Men grunnleggende kunnskap til å sykle på en Mountainbike forutsettes. Du må være i fysisk god form slik at du klarer å sykle en distanse mellom 30 til 40 km med en stigning på opptil 700 m pr. dag.

Viktig: I utgangspunktet sykler vi på de oppgitte rutene, men etappene kan bli endret pga. været og andre uforutsigbare omstendigheter.

Dag 1

Lørdag 09. mars: Norge - Israel

Avreise fra Oslo kl. 12.00 med Norwegian. Ankomst Ben-Gurion Airport kl. 18.05. Her venter bussen på oss og kjører oss til Tiberias, der vi skal overnatte på Hotel Restal. Vi får en kald tallerkenrett på hotellrommet.

Dag 2

Søndag 10. mars: – 40 km med stigning opp til 670 m og nedstigning på ca. 670 m Fra Hula Lake langs den fjellrike Jordandalen til bibelske steder på nordsiden av Genesaretsjøen

Etter en god frokost kjører bussen oss til Hulainnsjøen i hjertet av Huladalen. Vi hører historien om hvordan sumpene ble tørket opp av de jødiske bosetterne i 1950 årene, før vi sykler langs innsjøen. Vi ser vinter traner som flyr gjennom Israel hvert år sammen med mange andre fuglearter som trekker gjennom dette området. Vi fortsetter sørover inn i Huladalen og ned til Genesaretsjøen langs Jordanelven og kan nyte den flotte utsikten. Vi stopper underveis for å spise en pikniklunsj før vi fortsetter ned til Saligprisningens berg. Her besøker vi kirken og sykler så ned til Ein Sheva og Brødunderkirken. Herfra fortsetter vi forbi St. Peterskirken og til Kapernaum. Om tiden tillater det, besøker vi både kirken og Peters hus. Bussen kjører oss så til Golden Crown Old City Hotel i Nasareth.

Dag 3

Mandag 11. mars: 46 km med stigning på ca. 700 meter og nedstigning på 1280 m Jesus Trail fra Nasaret gjennom Kafr Kana, Horns of Hittin og til Tiberias

Dette er den mest krevende ruten vi skal sykle, men også den fineste. Etter frokost starter vi med sykkel fra vårt hotell, besøker Bebudelseskirken og drar videre til Kana, der Jesus forvandlet vann til vin. Herfra fortsetter vi på stiene der Jesus vandret fra Nasaret til Genesaretsjøen. Vi sykler forbi landsbyen Lavi og videre til Horns of Hittin. Her hører vi om slaget mellom korsfarerne og Saladins tropper på 1200-tallet. Turen går så ned mot Genesaretsjøen, vi kjører gjennom byen Tiberias og avslutter turen ved innsjøen med et besøk i St. Peterskirken.

Dag 4

Tirsdag 12. mars: 34 km med en stigning på ca. 600 m og en nedstigning på 600 m Sykling på åsene til Karmel, utsikt over Haifabutken og besøk i Muraqa Karmelit Klosteret

Etter frokost tar bussen oss til Karmel. Herfra sykler vi en naturskjønn rute med nydelig utsikt over Haifabukten og kysten helt til Akko. Ved lunsjtiden sykler vi opp til druserlandsbyen Isfiya, der vi hører historien til dette spesielle samfunnet. Vi spiser en druserlunsj og får smake de berømte søtsakene til druserne. Etterpå fortsetter vi langs en sti opp til Muraqa. Her opprettet Karmelitordenen i 1867 et bønnekapell, og i 1883 ble klosteret bygd slik som det står her den dag i dag. Vi besøker klosteret som står på plassen der profeten Elia utfordret Baalprofetene. Herfra har vi en nydelig utsikt over Jezreeldalen, Gilboafjellet og Taborfjellet. Vi sykler sørover på stien og avslutter ved krysset med Dalit-El-Carmel veien til Elyakim. Her henter bussen oss og kjører oss til Royal Wing Hotel i Jerusalem.

Dag 5

Onsdag 13. mars: 43 km, stigning på 330m, nedstigning på 1260m Judeaørkenen, Mar Saba klosteret, Nabi Musa, Almog Singletrack og et bad i Dødehavet.

Judeaørkenen har alltid vært et bortgjemt og spesielt sted. Det var hit David flyktet når han måtte gjemme seg for Kong Saul. Det var gjennom her Nabateerne geleidet karavanene med parfymer og krydder som kom fra den arabiske ørkenen og skulle til Middelhavet. Vi ser det storslåtte klosteret Mar Saba og hører dets historie. Dette er en av de fineste rutene i landet, men det har sine utfordringer. Vi sykler lange nedoverbakker på smale ørkenstier som kamelkaravanene i hundrevis av år har tråkket ned og som er fine å sykle på. Hovedveien blir kalt al-Ghneib, her ble salt transportert fra Dødehavet til Jerusalem og videre til havnene ved Middelhavet. På morgenen blir vi kjørt med buss til landsbyen Kedar, som har fin utsikt over Jerusalems høydedrag, Dødehavet og den store Rift Valley. Vi begynner å sykle nedover Kidrondalen til et utsiktspunkt over Mar Saba Klosteret. Så sykler vi tilbake nordover mot Montarfjellet eller Azzalfjellet. Det går så ned til Horkainadalen hvor vi klatrer inn i den gamle festningen. Herfra fortsetter vi til Nabi Musa. Vi stopper for lunsj nær Kibbutz Almog og fortsetter å sykle mot Dødehavet på Almog Singletrack. Vi avslutter dagen med et bad i Dødehavet, før bussen kjører oss tilbake til hotellet i Jerusalem.

Dag 6

Torsdag 14. mars: 20 km, stigning på 280m og nedstigning på 280m Fridag i Jerusalem og kveldssykling i bygater og gamlebyen

Frokost på hotellet og fritid i Jerusalem. På ettermiddagen møtes vi ved hotellet og blir med på en kveldssykkeltur i gatene av Jerusalem. Først sykler vi til Goverment Hill, herfra går det gjennom nabolag på utsiden av bymuren rundt gamlebyen og inn i travle og fargerike marked, inn i det ultraortodokse nabolaget til Pilgrimskirkene fra forrige århundre. Vi krysser gjennom alle kvarter i gamlebyen og spaserer til Armon Hanatziv promenaden. Herfra vender vi tilbake til bysenteret og sykler gjennom det livlige underholdningsområdet der ungdommen holder til, der vi smaker på lokale spesialiteter som er unike for Jerusalem.

Dag 7

Fredag 15. mars: 16 km, stigning på 400 m og nedstigning på 400 m Sykling på Jerusalems høyder til Ein Kerem området, en omvisning i kirkene i Ein Kerem, og en natt i Tel Aviv

Jerusalem Marathon blir arrangert på denne dagen. Dersom du er interessert er det mulig at du også får med deg dette.

https://jerusalem-marathon.com/Info.aspx

Det blir en sen start denne dagen. Vi sjekker ut og pakker vår bagasje i bussen. Vi blir kjørt til Ein Kerem, fødestedet til Døperen Johannes. Herfra sykler vi til Aminadavskogen over Jerusalems høydedrag, vi sykler opp til Khirbet Sa’adim og Salmonfjellet. Så går turen videre opp til Kennedy Memorial med sin spektakulære utsikt over Jerusalem og høyden rundt. Turen tilbake til Ein Kerem går på Kildestien. Vi besøker Besøkelseskirken, vasker våre ansikt i Mariakilden og besøker St. Johannes Døperen Kirke. Vi avslutter turen med en lunsj i Ein Kerem, før bussen tar oss til Tel Aviv og hotellet Sea Net.

Dag 8

Lørdag 16. mars: Sykkeltur i Tel Aviv, spasertur i Jaffa og transfer til flyplassen

Vi starter dagen med frokost og sykler en kort tur til hjertet av Tel Aviv. Vi spaserer gjennom Jaffa (gamle Joppe) før vi vender tilbake til vårt hotell hvor vi rekker å dusje før vi sjekker ut kl. 11.00. Vi får med oss en kort spasertur langs stranden før bussen kjører til flyplassen. Avreise fra Tel Aviv med Norwegian kl.1905. Ankomst Oslo kl. 23.35.

Priser og betingelser

Pris fra 23 450,-

Tillegg for enkeltrom: 4350 ,- (begrenset antall)

Tilslutning fra andre Norske byer på forespørsel

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise med Norwegian fra Oslo - Tel Aviv t/r (inkl. flyskatt kr. 460,-, pr. august 18, kan bli endret)
 • Transfer fra flyplassen til hotellet
 • 6 dager buss til transfer og tur i henhold til programmet (ikke buss 14. mars)
 • Opphold i dobbeltrom på nevnte overnattingsteder 
 • Halvpensjon, dvs. frokost + middag
 • 5 lokale lunsjer
 • Inngangsbilletter på nevnte steder i henhold til programmet
 • 7 dager følgebil 
 • Leie av sykkel (Mountainbike med 27 gir, tilpasset syklistens størrelse, og hjelm for 7 dager dvs. 10-16 mars)
 • Engelsktalende lokalguide
 • Norsk reiseledertjeneste

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Tips til hotellbetjening, guider og sjåfører (ca. 85 USD)
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
09. marsOslo - Tel Aviv12:0018:05
16. marsTel Aviv - Oslo19:0523:35
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/