Santiago de Compostela
Sykkelpilegrimstur

Avreisedato

24.05.2019

Varighet

8 dager

Pris fra

18 950,-

Santiago de Compostela

Pilegrimstur på sykkel var en nyhet i vårt program i 2018 og det ble en flott opplevelse langs caminoen. Vi sykler samme ruten denne gangen, hele veien fra Ponferrada til Santiago og videre til Finisterre. Vi flyr fra Norge til Madrid hvor følgebussen vår venter og tar oss videre til Ponferrada. Neste morgen får vi utdelt syklene og turen på Caminoen mot Santiago de Compostela kan ta til. De neste dagene skal vi sykle i vekslende landskap rikt på kloster, katedraler, middelalderbyer og gamle steinbroer. Totalt skal vi sykle 290 km disse dagene. Følgebussen frakter bagasjen vår fra sted til sted så alt en behøver å ha med på dagsetappene er en sykkelveske eller sekk med det mest nødvendige for dagen. For å få pilegrimsdiplom må du sykle minst 200 km av strekningen

Dag 1

Fredag 24. mai

Norge – Madrid - Ponferrada

Avreise fra Gardermoen 09.50 via Frankfurt til Madrid 15.40. Buss fra Madrid til Ponferrada. Overnatting og middag på Ponferrada Plaza.

Middag

Dag 2

Lørdag 25. mai

Ponferrada - Valcarce 40 km – ca 500 høydemeter

Vi får utdelt syklene våre og starter på sykkelturen. Dagens etappe går til Valcarce. Overnatting på Hotel CTR Ambasbestas.

Frokost Middag

Dag 3

Søndag 26. mai

Valcarce - Sarria ca 55 km ca 1090 høydemeter

Overnatting Hotel Oca.

Frokost Middag

Dag 4

Mandag 27. mai

Sarria – Melide 63 km ca 1125 høydemeter

Overnatting på Pension Orois.

Frokost Middag

Dag 5

Tirsdag 28. mai

Melide – Sanitiago de Compostela ca 56km ca 776 høydemeter

Vi tråkker de siste kilometerne inn til Santiago, og kan nå kalle oss for sykkel-pilegrimer. Vi sjekker inn på Hotel Compostela hvor vi skal bo de neste to nettene.

Frokost Middag

Dag 6

Onsdag 29. mai

Santiago de Compostela

Dette er en hviledag. Vi slapper av og rusler rundt i byen med katedralen hvor en finner krypten med sølvskrinet som oppbevarer apostelens levninger. Ved messen kl. 12.00 blir vår gruppe nevnt.

Frokost Middag

Dag 7

Torsdag 30. mai

Santiago de Compostella – Finisterre ca 85 km 1339 høydemeter

Etter en dag i Santiago er det på tide å finne frem sykkelen igjen og sykler siste etappe av turen til Finisterre ved havet, stedet som inntil 1492 var verdens ende. Vi leverer så syklene og setter oss i bussen som tar oss over grensen til Portugal og byen Porto hvor vi bor den siste natten.

Frokost Middag

Dag 8

Fredag 31. mai

Porto – Oslo

Etter en tidlig frokost kjører vi til flyplassen. Flyavgang kl 10.50. Fly fra Porto via München til Gardermoen kl 18.10.

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 18 950,-

Tillegg for enkeltrom: 2150,-

Tillegg fra andre byer på forespørsel

Bestill

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Madrid og Porto – Oslo 
 • 7 overnattinger i dobbeltrom 
 • 7 frokoster 
 • 7 middager 
 • sykkelleige 
 • bagasjetransport 
 • reiseledertjenester fra norsk turteam

 

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Mat på flyet
 • Tips
 • Forsikringer
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
24.05.2019Oslo - Frankfurt09.5012.00LH 859
24.05.2019Frankfurt - Madrid13.1015.40LH 1114
31.05.2019Porto - Munchen10.5014.30LH 1795
31.05.2019Munchen - Oslo16.0018.10LH 2454
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.