Sukkot-tur til Israel
Bli med på årets tur under Løvhyttefesten!

Avreisedato

22.09.2018

Varighet

11 dager

Pris fra

19 750,-

Dag 1

Lørdag 22. sept.: Utreisedag, Norge - Israel

Vi reiser med Turkish Airlines og har utreise fra Oslo. (Det er mulig å søke opp tilslutning fra andre flyplasser. (Gi beskjed på Påmeldings-skjemaet.) Ved ankomst Ben Gurion flyplass setter vi kursen til Galilea og vårt hotell i Tiberias ved Genesaretsjøen. 

Dag 2

Søndag 23. sept.: På og ved Genesaretsjøen. Sukkot begynner.

Reisen vår starter bokstavelig talt i Jesu fotspor, i kjerneområdet for Hans virksomhet i Galilea. Vi starter dagen med båttur på Genesaret-sjøen! Så kjører vi til Jesu egen by; Kapernaum, stedet Han flyttet til da Han forlot Nasaret. Så går vi ned til Genesaretsjøen, og til området hvor Han bl.a. kalte sine disipler, hvor brødunderet fant sted og hvor Han møtte disiplene igjen etter oppstandelsen. Vi avslutter dagen på Saligprisningens Berg, hvor Han hadde sin Bergpreken. I kveld begynner Sukkot (Løvhyttefesten) og det skal vi markere. 

Dag 3

Mandag 24.sept: Magdala, Banias, Golan, grenseområdene og Betsaida

Dagen begynner i Magdala, hvor vi bl.a. finner en synagoge fra Jesu tid. Så kjører vi nordover gjennom den grøderike Huladalen og til den libanesiske grensen. Stopper i Banias Naturpark, hvor den bibelske byen Cæsarea Filippi lå. Rent kildevann strømmer ut fra grunnen av fjellet og leder til Israels største fossefall. Her i dette området spurte Jesus sine disipler; Hvem sier folk at Menneskesønnen er? Vi fortset-ter opp på Golanhøyden og stopper bl.a. på en nedlagt militærpost hvor vi ser langt inn i Syria. På veien tilbake kjører vi innom bibelske Betsaida, hvor tre av Jesu disipler kom fra. 

Dag 4

Tirsdag 25. sept.: Nasaret, Nasareth Village og Sachne

I dag reiser vi til Jesu barndomsby; Nasaret. Her ligger Midtøstens største kirke, Bebudelseskirken, bygget over Marias hjem. Vi besøker Nazareth Village, som gir oss en innføring i livet her på Jesu tid. Så kjører vi sørover til Sachne, oasen som året rundt holder 27 gr. i vannet. Her koser vi oss resten av dagen. 

Dag 5

Onsdag 26. sept.: Bet Shean, Qasr Al Yahud, Jeriko og Oljeberget

Vi forlater Galilea og setter kursen mot Jerusalem. Underveis stanser vi i de fantastiske utgravningene av bibelske Beet Shean. Fortsetter sørover Jordandalen og kommer til dåpsstedet Qasr Al Yahud ved grensen til Jordan. Så blir det lunsjstopp i verdens eldste by; Jeriko, som i dag er palestinsk selvstyreområde. Etter hvert begynner vi på stigningen opp mot Den hellige by; Jerusalem, som ligger ca. 800 me-ter over havet. Vi kjører rett til Oljeberget og ser den verdenskjente utsikten, før vi innlosjerer oss på vårt hotell i sentrum av byen. 

Dag 6

Torsdag 27. sept.: Øst Jerusalem, Gamlebyen. Jerusalemsmarsjen!

Vi begynner vårt opphold i Jerusalem med å vandre i Mesterens fotspor. Det blir morgensamling i Getsemane, hagen hvor Han kjempet og ba. Videre inn i Gamlebyen og til Betesdadammen og St Anna kirken med sin fantastiske akustikk. Fortsetter inn i basargatene og vandrer deler av Via Dolorosa; smertens vei, hvor tradisjonen sier Jesus gikk med korset mot Golgatahøyden. Vandringen ender ved Gravkirken.. Så blir det deilig lokal lunsj før vi går gjennom det jødiske kvarter til det helligste sted i verden for det jødiske folk; Vestmuren (også kalt Klagemuren), en del av tempel-muren fra Herodes tid. På Tempelplassen ligger i dag Klippedommen og Al Aksa moskeen – det tredje helligste sted i verden for muslimene. Sent på ettermiddag går den berømte Jerusalemsmarsjen, med deltakere fra hele verden. 

Dag 7

Fredag 28. sept.: Judeaørkenen m/Masada, beduinleir og Dødehavet

Vi er klare for en flott ørkendag! Her blir det først besøk på fjellborgen Masada, med sin sterke historie om jødene som ofret livet i stedet for å havne i romernes hender etter Jerusalems fall i år 70. Så blir det lunsj og mulighet for kameltur på ekte nomadevis i Kfar Hanokdim beduinleir. Så; et bad du aldri glemmer! Vi har kommet til verdens laveste sted, Dødeha-vet, - mer enn 415 m under havet. Man flyter som en kork pga. det høye saltinnholdet i vatnet, hele 33 %. I tillegg har havet mange andre mineraler som tilsammen gjør det til et av de mest helsebringende steder i verden. Vel hjemme igjen gjør vi oss klare for sabbatskveld. 

Dag 8

Lørdag 29. sept.: Gravhagen og Betlehem

Vi har en rolig morgen før vi begynner dagen med Gordons Golgata og Gravhagen. Et fredfylt, vakkert sted med en tom grav! Her har vi natt-verdsamling. Så kjører vi til Jesu fødeby; Betlehem. Her ser vi Fødselskirken, som er bygget over stedet hvor Jesus ble født, og besøker Hyrde-markene. Vi er i palestinsk selvstyreområde og møter kristne palestinske venner som gir oss et innblikk i dagliglivet for våre trossøsken. 

En av kveldene i Jerusalem anbefaler vi å se det fantastiske lysshowet om Jerusalems historie som vises på Jerusalems murer i David Citadellet (ikke inkludert). 

Dag 9

Søndag 30. sept.: Yad Vashem, Ein Kerem og til Netanya

Vi avslutter vårt opphold i Jerusalem med å besøke vi et meget viktig sted; Holocaustmuseet, Yad Vashem. Minnesmerket over de 6 mill. jøde-ne som ble utslettet under 2. verdenskrig og som aldri fikk komme til Israel. Et sterkt møte med en ufattelig del av vår historie. Så kjører vi til vakre Ein Kerem, Johannes døperen sin fødeby, på veien mot Netanya. Vel fremme i Netanya er det mulig å innta de flotte Middelhavsstrendene. I kveld er det igjen høytid for jødene, da de går inn i siste dagen av Sukkot. 

Dag 10

Mandag 1. okt.: Fridag i Netanya

Vi slapper av og koser oss i badebyen Netanya, og lar alle inntrykkene fra turen synke inn. Vi bor like ved stranden og hotellet har også basseng. I kveld begynner Simchat Torah (Lovens gledesfest). 

Dag 11

Tirsdag 2. okt.: Hjemreisedag

Det er tid for å si Shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og ønsker deg velkommen med på nye turer med Plussreiser. 

Priser og betingelser

Pris fra 19 750,-

Tillegg for enkeltrom: 5.890,-

Bosteder 

22/9-26/9: Restal, Tiberias 

26/9-30/9: Prima Royal, Jerusalem 

30/9-2/10: King Solomon, Netanya 

Prisen inkluderer

 • Flyreisen tur/retur Oslo
 • Flyavgifter/oljetillegg kr 1 670,- (kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norske reiseledere
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør på USD 75
 • Reiseforsikring


 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.