Rundreise i Israel
- med landbruksfaglig innhold

Avreisedato

21.02.2019

Varighet

9 dager

Pris fra

21 680,-

Rundreise i Israel

Israel er trolig et av landene i verden som ligger lengst framme på landbruksfronten. Det gjelder de fleste områdene som melkeproduksjon, sauer, vanning, ørkenjordbruk, grønnsaker, sitrus-frukter, blomster, dadler, mango, avocado, etc. Israel er også flinke på landbruksforskning. På turen vil vi vise dere noe av dette. Vi skal besøke melke-produksjonsbruk, ørkenjordbruk, forskningsstasjon, grønnsaksfarmer, etc. Så får du bibelhistorien med deg på kjøpet, der vi skal vandre i patriarkenes og Jesu fotspor. Du vi få se et vakkert land, historiske minnesmerker, spennende folkeliv og garantert bli overveldet over alle inntrykkene. Vi besøker steder som Nasaret, Karmel fjellet, Cæsarea, Tiberias, Genesaretsjøen, Kapernaum, Golan, Jeriko, Jordan, Dødehavet, Masasaborgen, Negevørkenen, Betlehem og ikke minst Jerusalem, som blir høydepunktet på turen. Velkommen til en spennende og minnerik tur!

Dag 1

Torsdag 21. februar: Norge - Israel

Avreise fra Stavanger med SAS kl 1025 via Oslo og Frankfurt. Vi lander i Tel Aviv kl 23 om kvelden. Her venter buss og våre representanter i Smile Service som tar gruppen ut til bussen og dere kjører til hotell Prima Link i Petah Tikva. Overnatting.

Dag 2

Fredag 22. februar: Til Tiberias

Vi kjører langs middelhavet til Caesarea ved havet hvor vi min-nes Peter hos Kornelius, Paulus som utgangspunkt for sine mi-sjons-reiser og hans fangenskap m.m. det romerske teateret, Hippodromen og akvedukten. Videre til Karmel-fjellet hvor profeten Elias holdt til og hvor vi har en fantastisk utsikt over Harmageddon-sletten og til havet i vest. Kjører til kibbutz Mizra hvor vi får et innblikk hvordan en kibbutz driver. Så til Nasaret hvor vi besøker fjellet hvor de ville styrte Jesus ut og Bebudelseskirken før vi ankommer Tiberias og vårt hotell Restal. Frokost og middag.

Dag 3

Lørdag 23. februar: Områdene ved Genesaretsjøen

Dagen begynner med båt tur på Genesaretsjøen fra Tiberias til Nof Ginnosar. Videre til Bergprekenstedet og herfra spaserer vi ned gjennom bananplantasjen til Mensa Kristi hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Videre til Kapernaum, Jesu egen by. Spiser lunsj på kibbutz Ein Gev. Så opp på Golan-høydene til fjellet Ben Tal(1165 m.o.h.) Her har vi en fantastisk utsikt over til Hermon-fjellet (2.840 m.o.h.) og langt inn i Syria. Kjører over hele Golan-platået og ned Yarmuk dalen (Goghopens dal) tilbake til Tiberias. Frokost og middag.

Dag 4

Søndag 24. februar: Tiberias - Ein Bokek

Vi forlater Tiberias og setter kursen ned Jordan-dalen og inn på Jizreel sletten til kibbutz Ein Harod. Her får vi se sauehold. Melkeproduksjon m.m. og høre om kibbutzens fiskeoppdrett. Fortsetter ned Jordan-dalen og stopper i Jeriko hvor vi ser restene av Jerikos murer og Elias kilden. Fortsetter til Qasr el Yehud, stedet hvor Jesus ble døpt i elven Jordan. Så ned langs Dødehavet til Masadaborgen hvor vi få høre historien om jødene/zelotene som kjempet mot romerne i årene 70 – 73 e.kr. Siste etappe på noen kilometer er til Daniel Hotel ved Dødehavet. Frokost og middag.

Dag 5

Mandag 25. februar: Ein Bokek - Beer Sheba

Dag med fantastisk landbruk. Vi setter kursen inn i Arava dalen til Hatzeva hvor vi skal besøke forskningssenteret for grønn-saker. Så besøke Green Arava for å se og høre om organisk landbruk og vanningssystemer. På ettermiddagen fortsetter vi gjennom Negev ørkenen til Beer Sheba og vårt hotell Leonardo, Frokost og middag.

Dag 6

Tirsdag 26. februar: Beer Sheba - Jerusalem

Bussen tar til et utsiktspunkt hvor vi kan se like over mot Gaza ved byen Sedrot. Setter kursen nordover til Betlehem hvor vi besøker Hyrdemarkene og Fødselskirken. Så til Jerusalem og vårt hotell Grand Court. Frokost og middag.

Dag 7

Onsdag 27. februar: Jerusalem

Bussen tar oss til Yad Vashem minnesmerke over falne jøder under annen verdenskrig. Besøker Israels Museum hvor vi ser kopi av Dødehavsrullene og Jerusalemmodellen som viser hvordan byen så ut på Jesu tid. Så til Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Spaserer ned via Tårekirken til Getsemane. Som siste post i dag besøker vi Gor-dons Golgata med den tomme grav. Tilbake til hotellet. Frokost og Middag.

Dag 8

Torsdag 28. februar: Jerusalem

Vi går til Davidsbyen – vi har ikke buss i dag - den eldste bydelen i Jerusalem. Fortsetter ned Warren Shaft til Gihonkilden og Siloah-dammen. Spaserer opp Herodes tunnelen til Klagemuren. Går til Gabbata hvor Jesus ble domfelt og fortsetter Via Dolorosa til Gravkirken. Resten av dagen til egen disposisjon. Frokost og middag.

Dag 9

Fredag 1. mars: Israel - Norge

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen tidlig om morgenen. Vi må være på flyplassen ca 2 timer før flyavgang. Vi reiser med Lufthansa kl 08.00 via Franfurt og Oslo, og er fremme i Stavanger kl 17.15

Priser og betingelser

Pris fra 21 680,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 5.450,-

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise Stavanger/Oslo - Tel Aviv med retur. 
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise.
 • Transport flyplass - hotell - flyplass.
 • Opphold på hotell i dobbeltrom.
 • Frokost og middag alle dager.
 • Lunsj på kibbutz Ein Gev.
 • Rundreise ifølge det oppsatte program.
 • Inngangspenger til severdighetene.
 • Taubane til Masada.
 • Båttur på Genesaretsjøen.
 • Landbruksfaglige besøk
 • Skandinavisk talende guide på rundturen.
 • Norsk reiseledelse.
 • Flyskatter. Nok 2.930.- (kan forandres.)

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide og sjåfør og hotellbetjening og koffertbærere ,(USD 66.- pr.
  person. Beløpet legges i konvolutt og gis til reiseleder ved avreise.)
 • Øvrige måltider og drikke til måltider.
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
21. februarStavanger - Oslo10251115SK 4018
21. februarOslo - Frankfurt13151525LH 861
21. februarFrankfurt - Tel Aviv17502300KH 690
1. marsTel Aviv - Frankfurt08001140LH 695
1. marsFrankfurt - Oslo1240 1445LH 862
1. marsOslo - Stavanger16201715SK 862
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet. 

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/