Kamerun
Før og nå - en reise i gode minner

Avreisedato

14.03.2019

Varighet

16 dager

Pris fra

27 900,-

Kamerun

Bli med på en tur nær hverdagen i Afrika. Vi vil legge til rette for at tidligere misjonærer eller familie som har vært i Kamerun ønsker å se igjen ulike steder ved å organisere transport og være fleksible med programmet dag for dag ut fra ulike ønsker og interesser. Følgelig blir ulike programposter foreløpig satt opp tematisk.

De fleste dagene blir vi midt i Kamerun hvor det i mars er varmt og tørt, men vi får også møte Atlanterhavs-kysten med en helt annen vanntemperatur enn på våre breddegrader i mars
Møte med en kirke som vokser raskt. Som også har en historie i å kjempe mot slaveri, som har bygd opp en sterk kvinnebevegelse, som engasjerer seg i folks daglige utfordringer, som har vært aktive i kamp mot hiv/aids og som nå kjemper mot korrupsjon.

Høydepunkter på turen

 • Møte med helsearbeid og kvinnebevegelsen
 • Besøk på sykehuset/tannklinikken/øyeklinikken
 • Møte med Generalsekretær i EELC – «Eglise Evangélique Lutherienne au Cameroun» som orienterer om Dii folket (Duru folket) sitt første møte med misjonærene på 1930 tallet og følgene det har hatt for den videre utvikling for dem som folkegruppe og deres betydning for kirken.
 • En tur til markedet, kanskje noen ønsker å få sydd seg en kjole eller en skjorte med Kamerun mønster?
 • Jubileumsgudstjeneste i Milenniumskirken
 • Avslapping ved bassenget
 • Sol og strand i Kribi
Last ned brosjyre (.pdf)

1.dag: Torsdag 14. mars: Norge - Kamerun

Avreise fra Stavanger 06.00 til Amsterdam 7.40, videre til Paris 9.25-10.45 og så til Douala 13.00 Vi lander 22.00 og det blir over-natting midt i sentrum. Det vil være mulig å reise fra Oslo med Air France direkte til Paris eller Bergen og Trondheim til Amsterdam. (pris på forespørsel)

Middag

2.dag: Fredag 15. mars : Douala - Ngaoundêrê

Flyet til Ngaoundéré går allerede 08:55-11:25 og dermed må vi forlate hotellet kl 06.00. Satser på en kjapp frokost før det. I Ngaounéré blir vi møtt på flyplassen og kjørt til Kirkens konferansesenter som tidligere var den norske skolen. Her får vi middag og så blir det litt avslapping. Her er det også basseng for senterets gjester.

Frokost Middag

3.dag: Lørdag 16. mars: Kirkevekst i Afrika

Her møter vi nestleder i kirken og ansvarlig for evangelisering, biskop Telesam Adolphe. De første misjonærene bygde en kirke med plass til 300 personer og på innvielsesdagen var 3 døpte. De hadde tro på at Gud skulle velsigne arbeidet. Dette bygget med nokså norsk stil ble den første mal for hvordan et Gudshus skulle se ut og når muslimene bygde moske, ble den en tro kopi.

Frokost Lunsj Middag

4.dag: Søndag 17. mars: Gudstjeneste

Det er flere muligheter denne første søndagen, enten gudstjeneste i Millenniumskirka, Sykehuskapellet eller Universitetet. Det er rundt 20 gudstjenester i de ulike kirkene i byen, flere i hver kirke på ulike språk. En gudstjeneste er ikke gjort unna på 50 minutt. Dersom vi drar ut av byen vil vi organisere servering lokalt i landsbyen. Om ikke blir det middag på senteret

Frokost Lunsj Middag

Mandag 18. mars - lørdag 23. mars

Møte med kirkens helsearbeid - sykehuset/tannklinikken/øyenklinikken og orientering om det helsearbeidet kirken driver. På sykehuset er det i senere år bygd opp spesialavdelinger for brannskader og operasjon av hareskår som er spesialtjenester for flere land i regionen.

Møte med kirkens kvinnebevegelse «Kvinner for Kristus». Vi får møte dagens ledere og får en orientering om arbeidet og den betydning det har hatt for helse og utvikling og deres plass i kirken. Vi får møte et par av de første kvinnene som er ordinert til preste-tjeneste.

Kapasitetsbygging i kirken. Hvordan forme ledere i de mange menigheter og institusjonene som kirken har ved koordinator Bassané. En del av dette prosjektet er anti korrupsjonsarbeid. Kirkens leder har satt arbeid mot korrupsjon på dagsorden. Kirken får mye støtte her fra lederne i provinsen.

Møte med Generalsekretær i EELC – «Eglise Evangélique Lutherienne au Cameroun» som orienterer om Dii folket (Duru- folket) sitt første møte med misjonærene på 1930 tallet og følgene det har hatt for den videre utvikling for dem som folkegruppe og deres betydning for kirken. Spennende historier om hvordan de første barna ble rekruttert til skolen, noen ved at de ble kjøpt fri for gjeterjobben med en liter salt eller andre som rømte hjemmefra for å få gå på skolen

Ungdomsarbeid på Universitetet. Her får vi møte studentpresten Fomgbami Etienne. Han har studert teologi i Kamerun og har en mastergrad fra Misjonshøgskolen i Stavanger og er en inspirerende type som alltid er på farten.

Skolearbeidet som kirken har drevet både med grunnskoler og den videregående skolen College protestante. Det er også undervisning for blinde og døve

Da NMS startet arbeidet i Kamerun var det fortsatt vanlig med slaver hos dem som hadde makta. Slavehandelen som norske skip var med på fra Afrika til Amerika ble stoppet midt på 1800 tallet og slaveri forbudt. Men det gjaldt ikke i nordre deler av Kamerun. Det ble ofte konflikt mellom de lokale kongene og misjonærene. Enkelte som klarte å flykte kom til misjonærene og fikk hjelp der. Det er fortsatt noen damer av disse som lever i Ngaounéré og vi håper å få møte et par av dem.


Frokost Lunsj Middag

11.dag: Søndag 24. mars: Ngaoundêrê - Douala

Vi drar fra Ngaoundéré tilbake til Douala med fly kl.12:05-14:35. Vi satser på å bo på hotellet til tysk sjømannsmisjon. Vi blir over natta her. Det er restaurant med utsikt over havna og er det klarvær ser vi Mont Cameroun som er Vest Afrikas høyeste 4040 moh, et vulkansk fjell som hadde sitt siste utbrudd i 2000.

Frokost Middag

Mandag 25. - torsdag 28 mars: Kribi

Mandag til torsdag drar vi sørover kysten til Kribi med buss og bor på Hotel Ilomba tett ved Atlanterhavskysten og nyter sol og strand.

Frokost Lunsj Middag

15.dag: Torsdag 28. mars: Kamerun - Norge

Buss til Douala og flyet går kl 23.55.

Ankomst fredag til Paris kl 06.30. Så blir det noen timer på flyplassen før fly til Amsterdam og Stavanger eller andre destinasjoner.

Frokost

16.dag: Onsdag 29. mars: Stavanger

Lander på Sola kl. 1630.

Priser og betingelser

Pris fra 27 900,-

Tillegg for enkeltrom: 2500,-

Vi tar forbehold om endringer i program og pris.

Utreise fra andre byer i Norge? Ta kontakt for tilbud!

Lurer du på noe vedr.oppholdet i Kamerun kan du ta kontakt med Kåre Kristensen på

mail: kaare.kristensen@vid.no

Eller mobil: 4040 6031

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise t/r Stavanger – Douala (mulighet til å reise fra andre byer i Norge) 
 • Overnatting i dobbeltrom 
 • All mat (helpensjon) 
 • All lokal felles transport i Kamerun, buss og innenriksfly 
 • Norsk reiseleder 
 • Utflukter i Ngaoundéré. 

Prisen inkluderer ikke

 • Reiseforsikring
 • Vaksiner
 • Visum
 • Tips
 • Drikke
 • Andre måltider som ikke står inkludert
 • Utflukter som ikke er spesifisert i dagsprogram
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler: - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,- - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen. - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid. Generelle vilkår Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise. På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. Påmelding og betaling Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger. Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett). Forbehold om prisendringer Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold. Avbestillings- og reiseforsikring Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin. Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500. - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. Gyldig pass Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet. Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Visum Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet. Helse og vaksiner Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner. For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/ Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding. Vi ber om legeattest av alle reisende over 75 år. Diett Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed. Klager Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst. Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.