Dametur til Israel
I bibelske kvinners fotspor

Avreisedato

04.10.2018

Varighet

11 dager

Pris fra

22 910,-

Fulltegnet

Dametur til Israel

Tur teamet gleder seg til å vise frem mangfoldet i landet og formidle vår tros jødiske røtter. Dette betyr at vi også vil møte da-gens «bibelske kvinner» - både jødiske og arabiske. En spennende reise som vi håper du vil være med på!

Turen går i samarbeid med Den Norske Israelsmisjon

logo-israelsmisjonen.png#asset:46912

Dag 1

Torsdag 4. oktober

Avreise fra Bergen via Oslo. Ankomst Tel Aviv    kl. 20.05. Transfer til hotellet i Jerusalem for overnatting. 

Dag 2

Fredag 5. oktober

Etter frokost drar vi til Abrahams land, hvor vi får ride på kamel og se hvordan de levde i patriarkenes tid. Vi skal også besøke Betania, der Maria og Marta bodde sammen med sin bror Lasarus. Herfra kjører vi til Oljeberget med utsikt over Jerusalem og går ned til Getsemanehagen. Middag og overnatting på Leonardo Hotell. 

Dag 3

Lørdag 6. oktober

Denne dagen går vi i Jesu fotspor i Jerusalem. Vi starter med et besøk i Gamlebyen og går sammen opp Via Dolorosa. Vi besøker den nydelige gravhagen med den tomme graven, der vi kan ha en nattverdstund, en fin avslutning på dagens program. Middag og overnatting på Leonardo Hotel i Jerusalem 

Dag 4

Søndag 7. oktober

Etter frokost går turen til Tel Aviv og Immanuelskirken. En levende messiansk menighet, og vi gleder oss til å oppleve gudstjenesten her. Etterpå drar vi til Jaffa/Joppe, den gamle havnebyen som er nevnt flere steder i Bibelen. Det vil også bli tid for et bad i Middelhavet eller en spasertur langs den flotte promenadegaten. 

Dag 5

Mandag 8. oktober

I dag drar vi til Dødehavet. Her besøker vi festningen Masada som ligger på et fjellplatå med nydelig utsikt over ørkenområde. Vi tar gondolbanen både opp og ned. Etterpå går turen videre til Ahavafabrikken. Det vil også bli anledning til å bade i Dødehavet før vi drar til Jesu dåpssted Qasr al Yahud. Middag og overnatting på Leonardo Hotel i Jerusalem. 

Dag 6

Tirsdag 9. oktober

I dag drar vi en tur til Mehane Yehuda. Vi går mellom de fargerike bodene til kramkarene og her kan vi finne både krydder, frukt og mye annet spennende. Kanskje noen blir fristet til å kjøpe en smaksprøve? Vi skal også besøke Mea Sheriam, et av de eldste jødiske nabolag i Jerusalem. Vi går videre til Caspari Senter og møter Elisabeth Levi som er senterets leder. Hun forteller oss litt om arbeidet som drives her av Den Norske Israelsmisjon. Middag og overnatting på Leonardo Hotel. 

Dag 7

Onsdag 10. oktober

Denne dagen dra vi en tur til Betlehem, Jesu fødeby. Her ser vi Fødselskirken og Hyrdemarkene. Etterpå drar vi til Ein Kerem, stedet der døperen Johannes ble født før turen går videre til Hadassa-sjukehuset med de vakre Chagall vinduene. Dagens program avsluttes med et besøk på Holocaustmuseet, minnesmerket over jødene som mistet livet under 2. verdens-krig, et sterkt og viktig besøk. 

Middag og overnatting på Leonardo Hotel i Jerusalem. 

Dag 8

Torsdag 11. oktober

Vi tar farvel med Jerusalem og drar nordover til havnebyen Haifa. Her besøker vi både Eliaskirken og Ebeneserhjemmet og får et innblikk i arbeidet som gjøres blant messianske jøder og kristne arabere. Etterpå går turen videre til Safed, et viktig sted for jødisk religion og mystikk. Et malerisk sted med sine synagoger og sin kunstnerkoloni. Herfra går turen via Amukkadalen med sin duftende furuskog. Middag og overnatting på Golan Hotel i Tiberias 

Dag 9

Fredag 12. oktober

Vi starter dagen med en båttur på Genesaretsjøen før vi besøker Kapernaum, Jesu by og drar opp til Saligprisningens fjell og videre derfra opp Huladalen til Kibbutz Naot som er kjent for sin skofabrikk. Turen går så videre opp på Golanhøyden og Fjellet Bental med utsikt over Syria og spøkelsesbyen Quineitra. Vi besøker en olivenolje fabrikk og Kibbutz Ein Gev som er kjent for sin Petersfisk før vi drar tilbake til vårt hotell i Tiberias for middag og overnatting. 

Dag 10

Lørdag 13. oktober

Etter frokost drar vi til Nazareth og Bebudelseskirken, stedet der Maria fikk englebesøk og et kall til å være mor til Jesusbarnet. Herfra går turen videre til Kana, stedet som ble kjent da Jesus gjorde sitt første under og forvandlet vann til vin, og så kjører vi videre til Nain, stedet der Jesus møtte et begravelsesfølge og vekket opp enkens sønn. Turen går så videre til Hamat Gader. Her får vi slappe litt av og kose oss i de varme kildene før vi drar tilbake til vårt hotell for middag og overnatting. 

Dag 11

Søndag 14. oktober

Transfer og avreise fra Tel Aviv kl. 10.00. 

Ankomst Oslo kl. 16.55 og 

Ankomst Bergen kl. 20.25. 

Priser og betingelser

Pris fra 22 910,-

Tillegg for enkeltrom: 6990,-

Vi tar forbehold om endringer i program og pris. 

Prisen inkluderer

 • Flyreise Norge -Tel Aviv t/r inkl. flyavgifter (pr. nov 17 kr. 1660,-, kan bli endret), 
 • Bussturen og inngangspenger i pakt med turprogrammet
 • Overnatting i turistklasse-hoteller i delt dobbeltrom
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • 4 lunsjer
 • Norsk reiseledelse og skandinavisk talende guide 

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Tips til hotell betjeninger, guider og sjåfører (ca. 80 USD) 
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet. 

Venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Dametur til Israel (4.10 – 14.10 2018) med Elbjørg Therkelsen & Inger Lise Skauge.